Tulpar PROTALITY EMEA TOUR Kayıtları Başladı!

Tulpar PROTALITY geri döndü! Tulpar PROTALITY‘nin ilk defa EMEA bölgesine taşındığı, $8.000 ödül havuzu bulunan bu etkinliğin Açık Eleme kayıtları başladı!

256 takımın katılabileceği Açık Eleme’de ilk iki takım, turnuvanın sahip olduğu iki Wildcard sayesinde PUBG EMEA Championship: Spring’in Playoff aşamasına katılmaya hak kazanacak. Turnuva takvimi şu şekilde:
  • Kayıt Başlangıcı: 13.02.2024 – 20:24 TSİ
  • Kayıt Bitişi: 19.02.2024 – 23:30 TSİ
  • Kayıt Check-In Başlangıcı: 18.02.2024 – 12:30 TSİ
  • Kayıt Check-In Bitişi: 19.02.2024 – 23:30 TSİ
  • Kadroların Kilitlenmesi: 19.02.2024 – 23:30 TSİ
  • Açık Elemeler (Ro256) #1: 21.02.2024 – 20:00 TSİ
  • Açık Elemeler (Ro128) #2: 22.02.2024 – 20:00 TSİ
  • Açık Elemeler (Ro64) #3: 23.02.2024 – 20:00 TSİ
  • Açık Elemeler (Ro32) #4: 24.02.2024 – 20:00 TSİ
  • Açık Elemeler (Ro16) #5: 25.02.2024 – 20:00 TSİ
  • Üst Grup #1: 01.03.2024 – 20:00 TSİ
  • Üst Grup #2: 02.03.2024 – 20:00 TSİ
  • Üst Grup #3: 03.03.2024 – 20:00 TSİ
  • Alt Grup #1: 05.03.2024 – 20:00 TSİ
  • Alt Grup #2: 06.03.2024 – 20:00 TSİ
  • Büyük Final #1: 08.03.2024 – 20:00 TSİ
  • Büyük Final #2: 09.03.2024 – 20:00 TSİ
  • Büyük Final #3: 10.03.2024 – 20:00 TSİ

Turnuvanın formatı ise şu şekilde:

Açık Elemeler

Açık Elemelere kayıt olan tüm takımlar, öncelikle Miramar-Miramar-Taego-Erangel-Erangel haritalarında oynayacak. 256 takım, toplamda 4 aşamada ilk 16’ya girmek için yarışacak. Beşinci ve son aşama olan Round 16’da ise ilk 8 takım Üst Grup’a çıkarken son 8 takım Alt Grup’a düşecek.

Üst Grup

Açık elemeden yükselen takımlar ve davet edilmiş takımlar tek grup olarak 2 farklı günde toplamda 15 maç oynayacak. Tüm maçlar Miramar-Miramar-Taego-Erangel-Erangel haritalarında oynanacak.

Üç günün sonunda genel sıralamadaki en iyi 8 takım Büyük Final’e yükselirken kalan 8 takım Alt Grup aşamasına düşecek.

Alt Grup

Açık Elemelerin en kötü 8 takımı ve Üst Grup’un en kötü 8 takımı yine tek grup olarak 2 günde toplamda 10 maç oynayacak. Takımlar, iki günde de Miramar-Miramar-Taego-Erangel-Erangel haritalarında mücadele edecek.

İki günün sonunda genel sıralamadaki en iyi 8 takım Büyük Final’e yükselirken kalan takımlar ise turnuvaya veda edecek.

Büyük Final

Üst Gruptan ve Alt Gruptan katılan sekizer takım, 3 gün boyunca mücadele edecek. Takımlar, her maç gününde Miramar-Miramar-Taego-Erangel-Erangel olmak üzere toplamda beşer maç oynayacak. 3 günün sonunda ise puan tablosuna göre şampiyon belli olacak.

Turnuvaya kayıt olmak ve daha fazla bilgi almak için: https://protality.gg/tr/

The post Tulpar PROTALITY EMEA TOUR Kayıtları Başladı! appeared first on Espor Haberleri.

PUBG Esports İki Yeni Global Partner Ekibini Duyurdu!

PUBG Esports, 2024 yılı için 10 PUBG Esports Global Partner Ekip programı üyelerini duyurdu.

İki yeni gelen partner takımın yanı sıra geçen yılki 8 takım da açıklandı. Partner takımların ilk büyük turnuvası, Mayıs 2024’te offline bir organizasyon olarak yapılacak olan 2024 PUBG Global Series 3’te gerçekleşecek.

İki yeni Partner takım, CERBERUS Esports ve Daytrade Gaming olarak açıklandı. Vietnamlı ekip CERBERUS Esports 2019 yılından bu yana PUBG Esports’ta yer alıyor. En başından sonuna kadar Vietnamlı oyuncularla çalışan kulüp yetenekli oyuncular yetiştirdi. Kendi yetiştirdiği yetenekli oyuncular sıkı çalışmanın karşılığını PUBG Vietnam Series 2023: Bahar’da bir galibiyetle ve en son PUBG Global Şampiyonası’nda 7. sırada bitirilmesiyle verdi.

Daytrade Gaming ise 2019 yılında PUBG Esports’a takımıyla katılan Taylandlı bir kulüp. Takım, geçen yıl PUBG Tayland Series 2023 1. Aşamayı kazanarak bölgesel bir başarı elde etti ve PUBG Global Şampiyonası 2023’te 32 takım arasında 13’üncü olarak uluslararası sahnede başarılı bir performans sergiledi.

Partnerlik programına yeni katılan iki ekiple beraber partner takımlar şu şekilde:

  • 17Gaming
  • FaZe CLAN
  • Four Angry Men
  • Gen.G
  • NAVI
  • Petrichor Road
  • Soniqs
  • Twisted Minds
  • CERBERUS Esports
  • Daytrade Gaming

The post PUBG Esports İki Yeni Global Partner Ekibini Duyurdu! appeared first on Espor Haberleri.

PUBG: BATTLEGROUNDS 27.2 Güncellemesi Sizlerle!

KRAFTON, oyunun en yeni haritası Rondo’ya bir dizi özellik getiren ve yepyeni “Market” sistemini oyuncularla buluşturacak olan PUBG: BATTLEGROUNDS 27.2 Güncellemesi’nin geldiğini duyurdu. Marketler, PUBG: BATTLEGROUNDS’ın yeni para birimiyle güçlü yükseltmeler ve silahlar satın alabileceğiniz ilk oyun içi mağaza olma özelliği taşıyor.

Rondo Marketleri: Seçimlerin Şansla Buluştuğu Yer

Bu güncellemeyle oyuna eklenen Rondo Marketleri’nde oyun içi satın alımlar yapabilirsiniz. Rondo’ya özel oyun içi para birimi BR Coin’leri kullanarak satın alınabilecek bir dizi öğeyle bir sonraki zaferiniz için ihtiyaç duyduğunuz eşyaları alabilirsiniz. Marketler, her biri benzersiz ürünler sunan üç farklı kademeden oluşur.

pubg battlegrounds 27.2

BR Coin: Rondo Marketlerinin Para Birimi

Oyuna eklenen yeni, premium olmayan para birimi BR Coin’leri, oyun dünyasında ortaya çıkan öğeler ve oyun içi görevler aracılığıyla elde edebileceğiniz gibi Pillar Nöbetçilerini yenerek veya envanterdeki eşyaları Market’te satarak da kazanabilirsiniz. Oyunda satın alabileceğiniz çeşitli öğelerin kilidini ancak BR Coin ile açabilirsiniz.

İmdat Kalkanı Fişeği ve Savaşa Hazırlık Kiti: Özel Mağaza Eşyaları

Market’e özel iki yeni ürün eklendi. İmdat Kalkanı Fişeği fırlatılabilir bir savunma eşyasıyken Savaşa Hazırlık Kiti ise bir iyileştirme ve enerji eşyası.

Garajlar ve Pillar UAZ: Çok Özel Bir Sürüş Deneyimi

Bazı I. kademe Marketler, Rondo’ya özel Pillar UAZ aracını barındıran bir Garaj’la birlikte gelir. Pillar UAZ, kurşungeçirmez pencereleri ve sağlam lastikleriyle gelişmiş korumaya sahiptir ve oyunculara savaş alanında avantaj sağlar.

pubg battlegrounds 27.2

Pillar Nöbetçileri ve Kasalar: Mücadeleye Hazır Olun

Rondo, III. kademe Market’leri korumakla görevli güçlü NPC’ler olan Pillar Nöbetçilerini oyuna ekliyor; bu NPC’ler yüksek kaliteli eşyalar arayan oyunculara kafa tutmaya hazır. Haritaya dağılmış kasalar ise Market’te BR Coin’ler karşılığında takas edilebilecek külçe altınlar bulma fırsatı sunuyor.

pubg battlegrounds 27.2

Oyun İçi Mücadeleler ve Ödüller

Oyuncular, üç farklı zorluk seviyesinde ve çeşitli ödüller içeren oyun içi görevleri tamamlayarak BR Coin, eşyalar ve daha fazlasını kazanabilecekler.

EMP Bölgesi: Rondo’da Kartlar Yeniden Dağıtılıyor

Rondo’ya özel EMP Bölgesi, çoğu elektronik cihazı devre dışı bırakıyor. Bu bölge, oyuncuları elektronik cihazları kullanmadan, en temel hâliyle PUBG: BATTLEGROUNDS oynamaya zorlayarak oyuna yeni bir dokunuş katıyor.

Değişen Belirme Oranları: Rondo Çevresinin Evrimi

Güncelleme belirli silah ve araçları kaldırırken diğerlerinin ortaya çıkma oranlarını artırıyor ve bu sayede Rondo belirme sistemine önemli değişiklikler getiriyor. Bu ayarlama, Rondo haritasındaki genel oyun deneyimini ve dengeyi geliştirmeyi amaçlıyor.

The post PUBG: BATTLEGROUNDS 27.2 Güncellemesi Sizlerle! appeared first on Espor Haberleri.

PUBG MOBILE Dünya Kupası’nda Şampiyon Moğolistanlı IHC Esports Oldu!

Espora olan ilginin günbegün arttığı ülkemizde dünyanın en sevilen mobil oyunlarından PUBG MOBILE, tarihinde ilk defa PUBG MOBILE Dünya Kupası (PMGC) Büyük Finalleri’ni İstanbul’da düzenleyerek espor severlere heyecan dolu anlar yaşattı. PUBG MOBILE Dünya Kupası’nda şampiyon IHC Esports oldu!

8 – 10 Aralık tarihleri arasında İstanbul Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda binlerce espor severin katılımıyla gerçekleşen bu global etkinlikte 10 farklı ülkeden 16 başarılı PUBG MOBILE takımı boy gösterdi. 3 gün boyunca seyircilerine espor şöleni yaşatan Büyük Finaller, özellikle IHC Esports, Stalwart Esports ve Alpha7 Esports’un çekişmeli mücadelelerine sahne oldu. Yapılan maçların sonucunda ise 142 puan toplayan IHC Esports, PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası’ndan galibiyetle ayrıldı.

Son Dünya Şampiyonu olan Türk temsilcisi S2G Esports ise 98 puan toplayarak turnuvayı 11’inci sırada tamamladı.

World of Wonder ve P.D.P Tasarım Yarışması Ödülleri Verildi

PUBG MOBILE’ın oyuncular için küresel tasarım yarışması olarak hayata geçirdiği World of Wonder ve Ptopia Tasarım Projesi’nin (P.D.P.) ödül töreni de İstanbul’daki Büyük Finaller’de düzenlendi. Oyuncuların yaratıcılıklarını besleyerek tasarımlarını oyunda kullanma imkanı sunan proje kapsamında P.D.P ile 500 binden fazla tasarım, World of Wonder ile ise 1 milyondan fazla harita oluşturuldu. En Popüler Tasarım Ödülü, En İyi Kıyafet Tasarımı Ödülü ve En İyi Seviye Tasarımı Yaratımı gibi 11 ödülün de aralarında bulunduğu 2023’ün en başarılı katılımcılarına ödülleri ana sahnede takdim edildi. Ödül alan tasarımcılar arasında ShazTOKYO, AL_JALID, Teg_kotya, QUIXK, Mobbirdman ve Kadir Deliduman (KAYGER) bulunuyordu.

Büyük Finallere Yakışan Büyük Etkinlikler

3 gün boyunca çekişmeli maçlara sahne olan PMGC, aynı zamanda renkli etkinliklere ve heyecanlı konserlere de ev sahipliği yaptı. Büyük Finaller’de Ceza, Ece Seçkin ve Hadise konserleri başta olmak üzere espor severlere müzik coşkusu yaşatıldı. Ünlü graffiti sanatçıları Doğukan Oraklı (Dukstill), Tunç Dindaş (Turbo) ve Muhammed Emin Türkmen (MET) de etkinlik alanına kurulan özel duvarlarda PUBG MOBILE ikonlarını sanatla harmanladılar.

PMGC’de Takımların Büyük Finaller’e Giden Yolculukları

Mobil esporun zirvesini sergileyen PMGC 2023, birkaç aşamadan oluşan zorlu bir formata sahip. Turnuva 48 takımın mücadele ettiği Grup Aşaması ile başlıyor; bu takımlar 16’şarlık üç gruba ayrılıyor. Takımlar, üç grup için ayrılan özel haftalarda dört maç gününde rekabet ediyor. Her gruptan ilk üç sırayı alanlar büyük finallere, bir sonraki gruba ise Survival Aşaması’na geçiş yapma hakkı kazanıyor.

Survival Aşaması, 24 takımın sekizerli 3 grup halinde mücadele ettiği daha da yoğunlaşan bir rekabet sunuyor. En iyi 16 takım daha sonra Son Şans aşamasına geçerken, altıncıdan sekizinci sıralara yerleşen takımlar turnuvaya veda ediyor.

Son Şans aşamasında ise 16 takım 12 maçta mücadele ederek büyük finallere giden beş önemli yerden birini kazanmaya çalışıyorlar. Bu sene PMGC’de mücadele eden takımların dokuz tanesi Grup Aşaması’ndan, beşi Son Şans’tan ve ikisi de doğrudan davetli takımlardı. PMGC, espor severlere toplam 16 takımın üç gün boyunca oynadığı 18 maçlık heyecan dolu bir etkinlik sundu.

The post PUBG MOBILE Dünya Kupası’nda Şampiyon Moğolistanlı IHC Esports Oldu! appeared first on Espor Haberleri.

PUBG MOBILE Dünya Kupası İstanbul’da Başladı!

Espor dünyasında 2023 yılının en büyük etkinliklerinden PUBG MOBILE Dünya Kupası (PMGC) Büyük Finalleri, İstanbul’da büyük bir coşkuyla başladı.  Her yaştan oyun severin ve ekran karşısındaki on binlerin katılımıyla başlayan ve 10 Aralık tarihine kadar devam edecek dev şampiyona Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenleniyor.

10 farklı ülkeden 16 takımın katıldığı turnuvanın ödül havuzunda 86 milyon TL’yi aşkın bir para bulunuyor. Bu paranın 44 milyon TL’ye yakın kısmı Lig Aşaması’nda verildi, kalan 42 milyon TL’yi aşan ödül ise İstanbul’daki sonuçlara göre sahiplerini bulacak.

Galibi 10 Aralık Pazar günü belli olacak turnuvada büyük ödül için mücadele eden takımlar arasında geçtiğimiz yılın şampiyonu olarak 10 milyon TL’yi kasasına koyan Türk takımı S2G Esports da bulunuyor.

Ceza, Ece Seçkin ve Hadise Konserleri, PDP Tasarım Yarışması Ödül Töreni ve Daha Birçok Etkinlik

Esporun muhteşem rekabetçi ruhu yanı sıra Ceza, Ece Seçkin ve Hadise gibi ünlü sanatçıların 3 ayrı gün üst üste konser vereceği, çeşitli etkinlik ve aktivitelerle dolu dolu geçecek finallerde ayrıca bu yıl 5’incisi düzenlenen P.D.P Tasarım Yarışması ödülleri de olacak. Ptopia Design Project (P.D.P), PUBG MOBILE’ın küresel çapta oyunculara yönelik düzenlediği bir tasarım yarışması. Oyuncuların, kendileri tarafından yarattığı bir dünyada oyunu oynamalarını mümkün kılan bu yarışma kapsamında bugüne kadar kullanıcılar 100 binden fazla esere imza attı, bunlar arasından seçilen 40’tan fazla yaratıcı giysi ve silah tasarımı PUBG MOBILE’a eklendi.

Şenyüz “Bu önemli organizasyonu Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında gerçekleştirebilmek bizim için gurur kaynağı.”

Turnuvanın açılış günü söz alan ve dev bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirten Tencent Türkiye Ülke Müdürü Aras Şenyüz şunları dile getirdi:

Bu önemli organizasyonu Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemizde gerçekleştirmek bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Biz bu yola çıkarken ülkemiz için hep daha fazlasını hayal ettik; daha fazla insana dokunmaya, PUBG MOBILE’ı büyütmeye ve Türkiye’nin oyunu yapmaya odaklandık ve başardık. Türkiye’nin en çok ilgi gören mobil oyunlarından biri olduğumuzu gururla söyleyebilirim. Bu başarının karşılığında da oyunumuza Türk kültürünü dahil ettik, hem Galata Kulesi hem de Kız Kulesi’nin oyuna ekledik ve sayısız hatıra yarattık. Ve tüm bunları dünyaya da sevdirdik. alışmalarımız sadece bunlarla da sınırlı kalmadı, biz büyüdükçe, yatırım yaptıkça espor takımlarımız da global arenada kendilerini gösterdi. Bugün hem Dünya hem de Avrupa şampiyonluklarımız var. Bizim amacımız çeşitliliği artırmak, daha fazla takımımızla global arenada yer alacak bir altyapı yaratmak. İşte bunun için var gücümüzle çalışıyoruz ve geldiğimiz noktada Dünya Kupası’nı ülkemizdeki espor severlerle buluşturmak, bizim uzun bir süredir planladığımız ve istediğimiz bir etkinlikti. Bunun espor tarihimizde ne kadar önemli olduğunu iyi anlamak lazım. İnanıyorum ki ülkemizi en güzel şekilde temsil edecek, tüm dünyaya örnek olacak bir turnuva hayata geçireceğiz. Tüm takımlara bol şans dilerim.

Tencent Türkiye Ülke Müdürü Aras Şenyüz

PUBG MOBILE Türkiye ve PUBG MOBILE Esports Türkiye’nin Youtube, Tiktok ve Facebook kanallarından tüm dünyaya canlı olarak yayınlanacak turnuvaya katılan takımlar ise şöyle: S2G Esports, Titan E-Sports Club, Loops, Alpha7 Esports, Stalwart Esports, NS Redforce, Six Two Eight, Morph GPX, Major Pride, 4Merical Vibes, Weibo Gaming, D’Xaiver, Persija Evos, FaZe Clan, IHC Esports ve Yoodo Alliance.

The post PUBG MOBILE Dünya Kupası İstanbul’da Başladı! appeared first on Espor Haberleri.

Milli Takımlarımız Global Espor Oyunları’na Hazır!

Dünyanın en iyi espor oyuncularının yer alacağı Global Espor Oyunları’nın üçüncüsü, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta 12-17 Aralık’ta yapılacak. 952 sporcunun yarıştığı elemeler sonucunda 236 sporcu, Riyad’ta ‘dünyanın en iyisi’ olmak için mücadele edecek. 56 ülkenin katıldığı turnuvada Türkiye; DOTA 2 (Kadın ve Erkek), Street Fighter, e FOOTBALL ve PUBG MOBILE oyunlarında sahne alacak ve madalya mücadelesi verecek. 

Street Fighter

Şampiyonada 4 grupta mücadelelerin olacağı Street Fighter’da Milli Takım olarak A Grubu’nda yer alacağız. Burak Ulu ile temsil edilen takımımızın gruptaki rakipleri ise; Cezayir, Kenya, Kuveyt, Malezya, Nijerya, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri olacak. 

DOTA 2

Geçtiğimiz yıl DOTA 2 Erkekler kategorisinde gümüş madalya alan milli takımımız, Kazakistan ile, Kadın DOTA 2 milli takımımız ise Arjantin ile karşılaşacak. DOTA 2 Erkekler milli takımımız; Koç Faruk Terci’nin yönetiminde, Ege Dengi, İsmail Bahadır Koparan, Levent Erinç Sözbir, Berke Can Yenigün ve Abdullah Fatih Koparan ile mücadele edecek.  Gökay Çelik’in koçluğundaki Kadın DOTA 2 milli takımımız ise Elif Arslan, Esra Cinoku, Sudenaz Yıldız, Hazal Türk ve Asena Gültekin ile madalya arayacak. 

PUBG MOBILE

GEG 2023’te PUBG MOBILE milli takımımız ise koç Neşet Murat Öztürk yönetiminde; Alper Umut Can Ayyıldız, Yiğit Meral, Taha Avşar, Mehmet Ali İnan ve Gülce Yaman kadrosuyla; Cezayir, Brezilya, Guatemala, Kazakistan, Kuveyt, Moldova, Myanmar, Nijerya, Sırbistan, Somali, Sri Lanka, Tayland, Ukrayna, Vietnam ve Suudi Arabistan’a  karşı mücadele edecek. 

e FOOTBALL

Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Mücahit Sevimli, Riyad’da e FOOTBALL kategorisinde ülkemizi temsilen B grubunda mücadele edecek. Sevimli’nin gruptaki rakipleri ise Cezayir, Belçika, Gürcistan, Ürdün, Panama ve Senegal olacak. 

Başkan Alper Afşin Özdemir: “Hedefimiz madalyalarla ülkemize gelmek.”

Türkiye Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir, Riyad’ta düzenlenecek 2023 Global Espor Oyunları için şunları söyledi: 

2023 yılında milli takımlarımız ile uluslararası arenalarda çok güzel başarılar yakaladık. Bu başarılarımızı taçlandırma adına da dünyanın en büyük organizasyonu olan Global Espor Oyunları’nda 4 farklı kategoride 5 milli takımımız ile Riyad’ta mücadele edeceğiz. DOTA 2, Street Fighter, e FOOTBALL ve PUBG MOBILE oyunlarında madalya hedeflerimiz bulunmakta. Türkiye Espor Federasyonu olarak da tüm desteğimizi milli takımlarımıza vererek, Riyad’ta yanlarında olacağız. Milli takımda mücadele edecek tüm sporcularımıza başarı dileklerimizi iletiyoruz.

Türkiye Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir

The post Milli Takımlarımız Global Espor Oyunları’na Hazır! appeared first on Espor Haberleri.

PUBG: BATTLEGROUNDS’un Yeni Haritası RONDO ve Resmi Canlı Aksiyon Filmi Şimdi Yayında!

KRAFTON tarafından geliştirilen PUBG: BATTLEGROUNDS‘da bugün yepyeni bir dönem başlıyor! 27.1 güncellemesiyle PUBG: BATTLEGROUNDS’un onuncu haritası RONDO kapılarını oyunculara açtı. Harita an itibariyle PC platformunda yayında, konsollara ise 14 Aralık’ta gelecek.

İşte Huzurlarınızda Rondo!

İhtişam Şehri (The Ground of Honor) olarak da bilinen RONDO, şimdiye kadarki haritalar arasında en geniş oynanabilir alana sahip, 8×8 bir harita olma özelliği taşıyor. İki farklı bölgeye bölünmüş olan bu geniş harita, bilindik oynanış tarzını yenilikçi stratejik yaklaşımlarla birleştiren benzersiz bir atmosfere sahip. PUBG:BATTLEGROUNDS’un SAHAYA İN, YAĞMALA, HAYATTA KAL temelleri üzerine kurulmuş yeni bir anlatım ve genişletilmiş seçeneklerle gelen bu dev harita, yeni özellikleri ve içeriğiyle her oynanışta heyecan dolu, dinamik bir oyun deneyimi vadediyor.

Güneybatısında uzanan sakin göller ve bambu koruları ya da kuzeydoğusunda yer alan belirgin tepeleriyle RONDO, birbirinden farklı arazilerden oluşmakta. Yu Lin köyünün yemyeşil güzelliği, Tin Long Garden’ın şelalelerle dolu manzarası veya Mey Ran’ın nehir kenarı mimarisi gibi önemli alanlar oyunculara çeşitli stratejik seçenekler sunuyor. Benzer şekilde Jadena City’nin gökdelenleri ve neon ışıklı sokakları yoğun şehir savaşları vaat ederken NEOX Fabrikası ise benzersiz kapışmalara gebe. Rin Jiang, Jao Tin ve Stadyum gibi ek alanlar da kendi içlerinde oyuncular için farklı zorluklar barındırıyor. Haritanın yenilikçi özellikleri arasında yok edilebilir bambular ve beklenmedik inişlerin kapısını aralayan ilave bir başlangıç uçağı yer almakta. RONDO ayrıca yakın dövüş için ideal bir 9 mm HMS olan JS9’u da oyuna ekliyor.

PUBG | İhtişam Şehri: RONDO – Squid Game’in Başrol Oyuncusu Lee Jung-Jae’nin Rol Aldığı Yeni Kısa Film

KRAFTON ayrıca bugün RONDO’nun resmi canlı aksiyon filmi PUBG | İHTİŞAM ŞEHRİ: RONDO’yu yayınladı. Extraction ve Extraction 2’nin Direktörü Sam Hargrave tarafından yönetilen kısa filmin başrollerinde Daniel Wu (The Man with the Iron Fists, Tomb Raider, Reminiscence) ve Lee Jung-Jae (Squid Game) yer alıyor. Daniel Wu, tüm ekibin hayatta kalması için savaşan Alpha rolünü üstlenirken Lee Jung-Jae, Alpha ekibi tarafından öldürülen kardeşinin intikamını almak isteyen Beta’yı canlandırmakta. Bu kısa film, iki zorlu düşman arasındaki nefes kesen mücadele aracılığıyla yeni haritayı canlı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Oyuncu Ödülleri

RONDO’nun çıkışını kutlamak amacıyla yepyeni Survivor Pass: RONDO yolda.  Bu güncellemeyle ödül sistemi yenilendi ve Survivor Pass ödüllerine G-COIN, Şemalar, Hayatta Kalma Sandıkları ve Zanaatçı Jetonları gibi çeşitli yeni ödüller eklendi. Aktör Daniel Wu’nun Alpha rolünde ve Lee Jung-Jae’nin Beta rolünde yer aldığı RONDO’ya dair yeni iş birliği eşyaları, 6 Mart 2024’e kadar PC oyuncuları ve 14 Mart 2024’e kadar konsol oyuncuları için mevcut olacak.

The post PUBG: BATTLEGROUNDS’un Yeni Haritası RONDO ve Resmi Canlı Aksiyon Filmi Şimdi Yayında! appeared first on Espor Haberleri.

PUBG GLOBAL CHAMPIONSHIP 2023 Şampiyonu Danawa E-sports Oldu!

PUBG: BATTLEGROUNDS‘un gelişitiricisi KRAFTON, 18 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında Bangkok, Tayland’dan canlı olarak yayınlanan, yılın en büyük PUBG Espor turnuvası PUBG GLOBAL CHAMPIONSHIP 2023‘ün (PGC 2023) sonuçlarını duyurdu. Giyeol “seoul” Cho, Heejoo “Inonix” Na, Jungyoung “Loki” Park ve Jehyeon “Salute” Woo’dan oluşan Koreli Danawa espor kadrosu, 600.000 ABD Dolar ve ek olarak Pick’em etkinliği gelirinden pay alarak PUBG GLOBAL CHAMPIONSHIP 2023’ün şampiyonu olmaya hak kazandı.

17Gaming turnuvayı ikinci sırada tamamlarken onu EMEA’dan Twisted Minds izledi. Büyük Finallere katılmaya hak kazanan diğer bir EMEA takımı olan FaZe Clan, turnuvayı altıncı sırada tamamladı.
 

Grand Finals Özeti

PUBG GLOBAL DANAWA

PGC 2023 Büyük Finalleri, 1 – 3 Aralık tarihleri arasında Bangkok’taki bir alışveriş kompleksi olan Central Ladprao’daki BCC Salonu’nda, canlı izleyici katılımıyla gerçekleşti. Takımlar, Büyük Finallerin 3 günü boyunca toplam 18 maç oynadı ve Danawa e-sports, 137 puanla zirvede yer aldı.

Danawa E-sports, Büyük Finallerin ikinci gününde lobiyi domine edip 11. sıradan liderlik tablosunun zirvesine çıkmayı başararak muhteşem bir başarıya imza attı. Rekabette öne geçmek için takımlar tüm maharetlerini ortaya koydu ve gerek maç akışının gerek rakiplerinin verdiği açıkların kendilerine sunduğu her fırsatı değerlendirdi.
O andan itibaren, son günün final maçına kadar üç takım yarışı önde götürdü. Danawa E-sports birincilikteki yerlerini korurken onları ikinci ve üçüncü sırada 17Gaming ve Twisted Minds izliyordu.

Son maçın 4. aşamasında 17Gaming çok riskli bir rotasyon sırasında elenince geriye Danawa e-sports’un üstünlüğüne meydan okuyacak tek takım Twisted Minds kaldı. Beklenmedik bir şekilde Twisted Minds bir anda Danawa E-sports’u birincilik tahtından indirse de Salute, şampiyonlukla aralarında duran tek takım karşısında atağa geçip Twisted Minds’a iki kez darbe indirdi ve Danawa E-sports’un zaferini garantiledi.

17Gaming, turnuvayı Danawa E-sports’un sadece 4 puan gerisinde, 133 puanla tamamladı; Twisted Minds ise ikincinin 8 puan gerisinde turnuvayı bitirerek üçüncü oldu.

Temel ödül havuzunun yanı sıra takımlar, Pick’em etkinliğinden de ilave bir ödül payı alacak. PGC 2023 Pick’em etkinliğine özel oyun içi öğelerden elde edilen net satışların %25’i toplam ödül havuzuna aktarılacak.

MVP, yalnızca Büyük Finallerde toplam 25 kill ve 14 asist yapan Danawa E-sports oyuncusu seoul oldu. Oyuncuya 10.000 ABD Doları tutarında ek bir ödül verildi.

Büyük Finallerin son gününde Krafton, oyunseverlerin dünya çapındaki turnuvalardan daha fazla keyif almaları ve daha fazla fırsat sağlamak amacıyla PUBG Esports turnuvalarını 2024 yılında PUBG Global Series (PGS) etrafında daha fazla şekillendirme planlarını duyurdu. PGS’ye garanti katılım hakkı ve takımın oyun içi öğe gelirinden pay alınması gibi özel avantajlar sağlayan Global Partner Programı kotası da 8’den 10’a çıkarılacak.

The post PUBG GLOBAL CHAMPIONSHIP 2023 Şampiyonu Danawa E-sports Oldu! appeared first on Espor Haberleri.

PUBG’nin Yeni Haritası RONDO, 6 Aralık’ta Geliyor!

KRAFTON, PUBG: BATTLEGROUNDS‘un önümüzdeki ay yayınlanacak 10. haritası RONDO‘yu tanıtmaktan heyecan duyuyor. RONDO, Çevre Tasarım Tanıtımı fragmanıyla açıklandı.

Çevre Tasarım Tanıtımı, geleneksel estetik ile modern görsellerin büyüleyici bir birleşimini sunarak RONDO’nun özünü canlı bir şekilde yakalamayı başarıyor. İhtişam Şehri (The Ground of Honor) olarak da bilinen RONDO, 8×8’lik geniş bir harita ve PUBG: BATTLEGROUNDS’un en geniş oynanabilir alana sahip haritası olma özelliğini taşıyor. Oyuncular, 6 Aralık‘ta masaüstü bilgisayarlara, 14 Aralık‘ta konsollara gelecek 27.1 güncellemesiyle RONDO’yu deneyimleyebilirler.

RONDO’nun farklı bölgeleri, geleneksel çekicilik ile çağdaş görsellerin kusursuz bir karışımından ibaret. Haritanın güneybatısında oyuncuları göller ve bambu koruları gibi yeni ortamlar karşılaşırken, kuzeydoğuda uzanan bayırlar, farklı bir oynanış ambiyansı sunuyor. Göller ve ormanlarla çevrili Yu Lin, geçmişin izlerini taşıyan bir güzelliğe sahip. Geleneksel bir yerleşim bölgesinde yer alan Tin Long Garden, ihtişamı doğayla harmanlayan şelale ve kayalık dağlardan oluşmakta. Binaların ve nehirlerin bir arada bulunduğu Mey Ran’da ise suda geçen heyecan dolu çarpışmalar sizleri bekliyor.

Bu geleneksel dokunun yanı sıra haritada modern bir şehir de yer almakta. Jadena City, yüksek gökdelenleri ve canlı neon tabelalarıyla yoğun şehir kapışmalarına ev sahipliği yapacak. NEOX Factory, araç test pisti ve bir NEOX aracı olan Blanc’ın yer aldığı fabrika bölgesi de dahil olmak üzere oyunculara benzersiz savaş senaryoları vadediyor. Ayrıca bu bölgede Rin Jiang, Jao Tin ve Stadyum gibi görsel açıdan farklı alanlar da keşfedilmeyi beklemekte.

RONDO, kendine özgü yeni unsurlara da sahip. Harita boyunca stratejik bir şekilde yerleştirilmiş yıkılabilir bambular, oyuncular tarafından fırlatılabilir nesneler veya araçlar kullanılarak parçalanabiliyor; bu da oyuna taktiksel bir katman daha eklemekte. RONDO’da şehre özel ulaşım seçenekleri de mevcut. Jadena City’deki Orta Seviye Yürüyen Merdiven, oyuncuların binalar arasında hızlı bir şekilde hareket etmesine olanak tanıyor. Ayrıca bu harita için özel olarak tasarlanmış yeni bir silah da yenilikler arasında- JS9, nispeten düşük geri tepmeye ve otomatik atış moduna geçme seçeneğine sahip 9 mm’lik hafif bir makineli silah (HMS). Bu da onu harita özelinde tercih edilen bir seçim haline getiriyor.

The post PUBG’nin Yeni Haritası RONDO, 6 Aralık’ta Geliyor! appeared first on Espor Haberleri.

TESFED Türkiye Kupası’nda Büyük Heyecan Başlıyor!

Türkiye Espor Federasyonu’nun bünyesinde 5. kere gerçekleşecek olan TESFED Türkiye Kupası’nda büyük heyecan başladı ve Aralık ayında gerçekleşecek olan dev turnuva için kayıtlar başladı. Counter-Strike 2, EA FC 24, Dota 2, NBA 2K24, eFootball 2024, TEKKEN 7, League of Legends, VALORANT, Mobile Legends: Bang Bang ve PUBG Mobile oyunlarında yaşanacak büyük heyecan sonunda, toplamda 1 milyon TL ödül dağıtılacak.

1-17 Aralık’ta eleme mücadelelerin oynanacağı TESFED Türkiye Kupası’nın final etabı ise bir şölene ev sahipliği yapacak. 22-23-24 Aralık’ta İstanbul Ataşehir Metropol AVM’de bulunan Papara SuperMassive Gamer Hub’da oynanacak final etaplarının sonunda 10 kategorinin şampiyonları belirlenecek.

Başkan Özdemir: “Esporda dünyanın en iyi ülkesi olacağız.”

Turnuva hakkında açıklamalarda bulunan TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir, şunları dile getirdi:

Türkiye Espor Federasyonu olarak, gençleri bir araya getirmek, esporun tutkusunu ve heyecanını hep birlikte yaşamak adına bu yıl düzenlenecek olan TESFED Türkiye Kupası’na çok önem veriyoruz. Başvuruların açılmasıyla birlikte yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Aralık ayında eleme maçlarının ardından oyun takvimimizin heyecanı, 22-23-24 Aralık’ta fiziki olarak devam edecek. Belirlediğimiz 10 oyunda toplamda 1 milyon TL’lik bir ödül havuzu oluşturduk. Federasyon olarak bu tip turnuvalara oldukça önem veriyoruz. Esporun gelişmesi ve Türkiye’nin esporda lider ülke konumuna erişmesi adına turnuvalarda aslında oyuncu taraması da yapıyoruz. TESFED Türkiye Kupası 2023’te de turnuvaya damga vuracak oyuncu ve takımları yakından takip edeceğiz.

TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir

Kayıtlar Devam Ediyor

TESFED Türkiye Kupası 2023’te kayıtlar devam ediyor. Turnuvada yer almak isteyen bireysel katılımcılar ya da takımlar; tesfedturkiyekupasi.com adresinde yer alan kayıt prosedürlerini yerine getirerek bu heyecana ortak olabilir. 

Turnuvada dağıtılacak ödüller ise şu şekilde:

Counter-Strike 2: Toplam 150.000 TL ödül

  • Birinci: 90.000 TL
  • İkinci: 40.000 TL
  • Üçüncü: 20.000 TL

EA FC 24: Toplam 80.000 TL ödül

  • Birinci: 50.000 TL
  • İkinci: 20.000 TL
  • Üçüncü: 10.000 TL

eFootball 2024: Toplam 40.000 TL Ödül

  • Birinci: 25.000 TL
  • İkinci: 10.000 TL
  • Üçüncü: 5.000 TL

Dota 2: Toplam 70.000 TL ödül

  • Birinci: 40.000 TL
  • İkinci: 20.000 TL
  • Üçüncü: 10.000 TL

NBA 2K24: Toplam 70.000 TL ödül

  • Birinci: 40.000 TL
  • İkinci: 20.000 TL
  • Üçüncü: 10.000 TL

TEKKEN 7: Toplam 40.000 TL ödül

  • Birinci: 25.000 TL
  • İkinci: 10.000 TL
  • Üçüncü: 5.000 TL

League of Legends: Toplam 150.000 TL ödül

  • Birinci: 90.000 TL
  • İkinci: 40.000 TL
  • Üçüncü: 20.000 TL

VALORANT: Toplam 150.000 TL ödül

  • Birinci: 90.000 TL
  • İkinci: 40.000 TL
  • Üçüncü: 20.000 TL

PUBG Mobile: Toplam 150.000 TL ödül

  • Birinci: 90.000 TL
  • İkinci: 40.000 TL
  • Üçüncü: 20.000 TL

Mobile Legends: Bang Bang: Toplam 100.000 TL ödül

  • Birinci: 60.000 TL
  • İkinci: 30.000 TL
  • Üçüncü: 10.000 TL

The post TESFED Türkiye Kupası’nda Büyük Heyecan Başlıyor! appeared first on Espor Haberleri.

Emin misiniz?

Menu
Hesap Oluştur Giriş Kurumsal
Mağaza Oyunlar Hublar Turnuvalar Takımlar Destek